Kardemommekrydrede æbleskiver
Æbleskiver er lækre – især op til Jul. Her på siden vil du finde æbleskiver med kardemomme, som er tilsat æbleskiverne for at give dem en ekstra krydret smag. De er lette at lave og har du en æbleskivepande så er det bare om at komme igang. Du kan hurtigt lave en stor portion, så der er nok til alle i hele familien. Her hos os er æbleskiver en tradition, som aldrig går af mode.
Ingredienser (ca 40 – 50 stk)
5oo g mel (8 1/2 dl)
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 tsk stødt kardemomme
2 tsk natron
4 æg
ca. 8 1/2 dl kærnemælk
Fremgangsmåde
Bland mel, sukker, salt, natron og kardemomme.
Rør æg og kærnemælk i og rør til dejen er blank og glat.
Læg lidt smør i hvert hul på æbleskivepanden og når smørren er smeltet, så hæld æbleskive massen i hvert æbleskivehul.
Æbleskiverne vendes med en strikkepind eller lignende.
Tips
- Server æbleskiverne med syltetøj og flourmelis (eller sukker)
- Du kan fryse æbleskiverne og varme dem op når du står og skal bruge dem.
Du er også velkommen til at besøge min madblog på
Eller min bogblog på
Andre kategorier