Havregrynskugler er en populær konfekt til jul og andre højtider
De er lette at lave og smager godt. Havregrynskugler kan laves i forskellige versioner – både til børn og voksne.Familien kan lave havregrynskugler i fællesskab og alle kan være med – selv de mindste i familien.
Her er to opskrifter på havregrynskugler – en til voksne med kaffe og rom – og en anden variant til børn med marcipan.
Ingredienser (ca 60 stk) til hele familien (Havregrynskugler med kokos)
250 g Havregryn, finvalset
5 spsk Kakaopulver (ren kakao)
150 g Smør
150 g Flormelis
100 g Marcipan
1 dl Mælk
Ingredienser (ca 60 stk) til voksne (Havregrynskugler med kokos)
250 g Havregryn, finvalset
5 spsk Kakaopulver (ren kakao)
150 g Flormelis
150 g Smør
1 dl Kaffe
1 spsk Mørk rom
Fremgangsmåde
Alle de tørre ingredienser røres rundt i en skål – og efterfølgende smuldres smør i blandingen. Til sidst tilsættes kaffe og rom. I børne varianten tilsættes mælk og marcipan.
Er blandingen for klistret, så kan du komme mere havregryn eller kokos i.
Bliver blandingen for tør, så tilsæt lidt mere mælk eller kaffe.
Form blandingen til små lækre kugler og tril dem i kokosmel eller havregryn.
Sæt efterfølgende havregrynskuglerne på køl. Dette for at smøren ikke skal smelte
Tips
- Almindelige havregryn kan finvalses ved at du rister havregrynene på en tør pande i ca. 3. min og efterfølgende kommer du dem gennem en foodprocesser i ca. 3 min
- Har I ikke lyst til at have kokosmel som pynt, så kan havregrynskuglerne rulles finthakkede hasselnødder, mandler, knust havregryn eller kakaopulver.
- Har du ikke rom – kan du med fordel bruge Baileys, Grand Marnier, Contreau, Kahlua mv.
Du er også velkommen til at besøge min madblog på