De bedste pebernødder i verden
Der findes mange forskellige måder at lave pebernødder på – og dette er en af dem. Det er en opskrift der er gået i arv i familien og som giver nogle runde og flotte pebernødder – nemme at lave og lige til at spise.
Ingredienser (ca 40 – 50 stk)
250 g mel
1/8 tsk salt (gerne hjortetakssalt)
1 tsk kanel
1/4 tsk hvid peber
1/2 tsk ingefær
1/2 tsk nelliker
100 g smør
175 g sukker
1 æg
4 spsk fløde
Fremgangsmåde
Bland mel, salt og krydderier sammen. Hak den kolde smør i blandingen. Rør sukker og æg til en æggesnaps og bland fløden i æggesnapsen. Saml melblandingen med æggesnapsen og ælt dejen godt igennem.
Du kan nu vælge at fryse dejen – så den kan bruges senere (dejen er fryseegnet) – eller du kan sætte den i køleskabet.
Du kan også vælge at gå i gang med pebernødderne med det samme. Du triller dejen til fingretykke stænger, der skæres i små hapser og trilles i kugler.
Bag pebernødderne i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter ved 180 grader.
Du er også velkommen til at besøge min madblog på
Eller min bogblog på
Andre kategorier